Projects

 Interior

Belair
Front Bar
Interior
Back | Next

The third stage of the Belair Hotel project - the Belair Front Bar - is linked to the main Bistro via a central walkway. Oversized pendant lights fill the volume and draw patrons into the space. The Front Bar is divided into several areas catering to a variety of clients. The large outdoor area is constructed of a raised, tallow wood deck and slatted overhead structure, with fixed tables that seem to grow out of the decking. The interior has a saloon feel without being cliche. Custom designed carpet, made by Brintons from 100% wool, gives the space a warm yet contemporary ambience. The furniture is a combination of bespoke fixed table and stool pieces in spotted gum, fabricated by local design/maker, Gareth Brown, and classic chairs by Thonet. The pool tables were given a bespoke feature edge and custom colour felt. Clusters of feature lighting assist in creating different zones within the space. The walls, covered in a combination of timber paneling and a dark paint colour, along with two fireplace areas, create warm and private settings within a larger space. The front bar references bygone times, with a marble front and legs reminiscent of a horse's hind legs. The high level of detail extends to the WCs, where marble tops, quilted wall tiles and etched mirrors were used to add glamour and timeless beauty. Building designed by Folland Panozzo Architects.