Projects

 Interior

North Adelaide
Residence
Interior
Back | Next

Stage one in the renovation of this heritage listed residence included the refit of two highly personal spaces; a dressing room and boy's bedroom. The character of this residence lends itself to the brief outlined for each space; one retains the grandeur of existing details, whereas the other pushes the space into a highly contemporary realm. Rich in tone + texture, the dressing room is an opulent space, layered with intricately patterned pressed metal and embroidered linen curtains, as well as smokey mirror and dark painted ceiling. A bespoke ottoman sits amongst high end furnishings, creating a space of comfort. Concealed behind full height, sliding opaque glass doors, the custom robe integrates a dressing table and a variety of storage zones. Existing architectural features, such as the Carrera marble fireplace and timber work were retained. The redesign for the boy's bedroom reflects the transition from a youngster to adolescent. Blue geometric wallpaper dominates the space, complimented by three feature faceted pendant lamps. The integrated robe + desk joinery is detailed simply, finished in a dark timber veneer. Felted fabric is used throughout on the custom trundle bed and loose lounge seats, adding to the relaxed vibe of this room.